Definicja jakości według Mutti

UPRAWY.
I. tajemnica doskonałości


Wszystkie nasze pomidory pochodzą w 100% z włoskich upraw i certyfikowanych pól. Z rolnikami łączą nas wieloletnie, międzypokoleniowe relacje – niektóre trwające nawet ponad 50 lat! W celu zapewnienia najwyższej jakości, pomidory na danym polu uprawia się co 4 lata. Przez pozostałe 3 lata ziemia „odpoczywa” w celu odbudowania minerałów, które później oddaje kolejnym pomidorom. Mutti nie akceptuje produkcji na ziemi wyjałowionej.

Dowiedź się więcej

PULPA.
II. tajemnica doskonałości


PULPA – czyli pomidory krojone od Mutti to wyłącznie miąższ, czyli najlepsza część pomidora. To właśnie on zawiera najwięcej smaku, witamin i wartości odżywczych. Dlatego też „pomidory krojone” od Mutti niektórzy nazywają tzw. polędwicą z pomidora. Konkurencyjne marki produkują pomidory krojone z całych pomidorów – czyli tak, jakby wkładali do puszki całe jabłko z ogryzkiem. Mutti ten „ogryzek” wyrzuca.

Zobacz poniżej, o ile więcej pomidorów zawiera jedna puszka Mutti w stosunku do konkurencji. W naszych produktach otrzymujesz tylko to, co najlepsze z pomidora.

JAK POWSTAJE
PULPA MUTTI?
III. tajemnica doskonałości.


Kolejnym sekretem jest opatentowany przez Mutti proces obierania skórki na zimno, podczas którego pomidory obierane są ze skórki w temperaturze pokojowej (ok. 20℃). Każde poddawanie pomidora wysokiej temperaturze nie tylko zmienia jego piękny czerwony kolor na bardziej brunatny, lecz także pozbywa go części wartościowych składników mineralnych i witamin.

BEZ SZTUCZNYCH
DODATKÓW


W pomidorach Mutti nie znajdziesz kwasku cytrynowego. Do puszki wkładamy tylko idealnie dojrzałe pomidory. Czytając skład, koniecznie sprawdzaj, czy do przetworów pomidorowych producent nie dodaje regulatorów kwasowości. To może oznaczać, że użyte do produkcji pomidory były nie najlepszej jakości lub nie były do końca dojrzałe.

ZAWARTOŚĆ
POMIDORÓW


Sięgając po pomidory w puszce, zwróć uwagę na ilość zawartych w niej pomidorów. Produkty Mutti składają się z nich w aż 99,8%! Pomidory krojone dostępne na rynku mają ich zaledwie 60% – reszta puszki uzupełniana jest sokiem pomidorowym.

Potrzeba aż 2kg świeżych
pomidorów do otrzymania
1 puszki (400g) Pulpy Mutti


Konkurencja potrzebuje zaledwie ok. 0,8 kg pomidora. Już wiesz dlaczego?

Przeciętnie, producenci pomidorów krojonych konkurencyjnych marek potrzebują ok. 0,8 kg świeżych pomidorów do uzyskania jednej puszki. Dla porównania – do otrzymania jednej puszki Pulpy Mutti (400 g) wykorzystujemy aż 2 kg świeżych pomidorów. Już wiesz, na czym polega różnica? Mutti nie wkłada do swoich puszek „ogryzków”, dlatego musi zastosować dużo więcej pomidorów niż konkurencja.

Numer 1
we Włoszech!


Pasja do pomidorów połączona z uporem w dążeniu do perfekcji od lat zyskuje uznanie konsumentów. Dzięki temu staliśmy się jedną z najbardziej popularnych marek we Włoszech, a nasze produkty cieszą też coraz większym uznaniem na świecie!