Parma

Nasza firma założona została 1899 r. w miejscowości Basilicanova niedaleko Parmy – w samym sercu regionu, w którym wiedza na temat hodowli pomidorów zakorzeniona jest głęboko w tradycji i przekazywana z pokolenia na pokolenie.

Wszystkie pomidory pochodzą w 100% z włoskich upraw, wyłącznie z certyfikowanych pól. Uprawy prowadzone są według wymagających praktyk rolniczych m.in. z zachowaniem 4-letniej rotacji upraw, na otwartym powietrzu, z dopasowaniem odmian pomidorów do typu gleby.

Dzięki dokładnie zaplanowanemu procesowi transportu, pomidory są przetwarzane w ciągu kilku godzin od zbioru w celu zachowania ich świeżości. Stawiamy na jakość a nie na ilość, dlatego płacimy więcej za pomidory, które spełniają najwyższe standardy (zawartości naturalnego cukru, poziomu kwasowości, koloru, oraz wielu innych).

Współpracujemy z ponad 400 rodzinami rolników z którymi łączą nas bliskie i wieloletnie relacje. Co roku, w dowód uznania za ich wyjątkową pracę, wyłaniamy spośród nich zdobywcę nagrody „Złotego Pomidora”.