Odkryj prawdziwy,
smak pomidora!

Pulpa


• Najlepsza część pomidora – nazywana też polędwicą z pomidora. Jej sekret doskonałości opisaliśmy w tej sekcji.

Dowiedz sie więcej

• W puszce znajduje się aż 99,8% pomidorów, podczas gdy producenci konkurencyjnych pomidorów krojonych deklarują zawartość pomidorów na poziomie 60% (reszta uzupełniana jest sokiem pomidorowym).

• Wykorzystujemy pomidory najwyższej jakości, dlatego produkt nie wymaga zastosowania kwasku cytrynowego. Jego obecność w składzie może oznaczać, że producent wykorzystywał nie do końca dojrzałe i świeże pomidory.

• Doskonała baza do sosów pomidorowych, do długiego duszenia. Kawałki pomidora przez cały czas pozostają lekko wyczuwalne.

Passata


• Idealnie gładki i kremowy przecier. Całkowicie pozbawiony nasion i skórek. Wytwarzany bezpośrednio ze świeżych pomidorów. Nie z koncentratu.
• To gotowy sos – wystarczy go podgrzać, bez konieczności gotowania. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakozści włoskich pomidorów i braku regulatorów kwasowości przecier jest naturalnie słodki. Wystarczy dodać odrobinę wody i można go pić! Czy wiesz, ze pijąc Passatę Mutti otrzymujesz średnio 90% więcej potasu niż soki pomidorowe konkurencji?

Sprawdź

• Stanowi dobrą bazę do wszelkiego typu sosów, makaronów.

Koncentrat


• Posiada gęstą konsystencję pasty oraz bogaty smak pomidora.

• Wytwarzany jest dokładnie z tych samych pomidorów co pulpa i passata. Nie stosujemy tu surowca drugiej kategorii lub odpadów produkcyjnych (nasiona, skórki). Dzięki temu uzyskujemy wyjątkowy produkt o jasnoczerwonej barwie, świeżym aromacie i intensywnym smaku.

• Stosowany do nadawania koloru i smaku dań, które wymagają wyraźnego smaku pomidora. Nie wymaga gotowania, wystarczy kilka łyżek.